Apel vlasnicima pasa kućnih ljubimaca

Prijave na natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala od 1. listopada
11.08.2017.
Asfaltiran prilaz iz ulice Mirka Jirsaka prema ulici Braće Radića
12.08.2017.

Apel vlasnicima pasa kućnih ljubimaca

U posljednje vrijeme na području Grada Slatine učestalo se na javnim površinama – tj. na ulicama i trgovima te po parkovima – ali i po privatnim parcelama kao što su neograđena dvorišta, oranice i druga zemljišta, uočava znatno i značajno povećano kretanje pasa lutalica bilo pojedinačno bilo u skupinama/čoporima (dva i više pasa zajedno).
Ti se psi lutalice posvuda i u svako doba dana i/ili noći kreću posvuda po Slatini i slatinskim prigradskim naseljima i to bez nadzora njihovih vlasnika. Te su pojave počesto popraćene gromoglasnim psećim lavežom te prijetećim a ponekad i vrlo agresivnim ponašanjem tih pasa i psećih čopora prema građanima – odraslima, djeci i starijim i teže pokretnim osobama.
Stoga apeliramo i pozivamo vlasnike pasa kućnih ljubimaca na to da odmah i bez odgode povedu svu propisanu i nužnu brigu o svojim psima – da ih drže u ograđenom prostoru kao što su dvorišta, stanovi ili za tu svrhu opremljeni boksovi, a ako ih izvode u šetnju, a da se radi o potencijalno opasnim i agresivnim psima, da to svakako i uvijek čine na povodcu i s navučenom sigurnosnom košarom (brnjicom) na psećoj njuški.
Vlasnici pasa u šetnji sa psima sobom moraju nositi i odgovarajući pribor za prikupljanje i zbrinjavanje psećega izmeta i po potrebi ga i upotrijebiti.
Zabranjeno je puštanje s povodca pasa kućnih ljubimaca na bilo kojoj javnoj površini i u bilo koje doba dana, večeri ili noći.
Za pojačanog nadzora koji se od strane komunalnog redara, veterinarskog tehničara i policije povremeno i bez najave provodi u javnom prostoru psi koji budu uhvaćeni bez nadzora vlasnika imaju status pasa lutalica odmah će biti podvrgnuti provjeri o tome jesu li čipirani i tko im je vlasnik.
Ako su pohvatani psi čipirani, vlasniku će biti određena odgovarajuća novčana kazna zbog zanemarivanja životinje i vlasnik će biti pozvan na preuzimanje svoga psa, a psi koji nisu čipirani bit će na zakonit način zbrinuti u odgovarajuće sklonište za pse u Veterinarskoj stanici u Belom Manastiru s kojom Grad Slatina od prošle godine ima zaključen četverogodišnji ugovor za te poslove.

Skip to content