Sjednica Gradskog vijeća u utorak 16. lipnja
12.06.2015.
Godišnja skupština Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije
13.06.2015.
Sjednica Gradskog vijeća u utorak 16. lipnja
12.06.2015.
Godišnja skupština Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije
13.06.2015.

Antunovo u Sladojevcima

U Sladojevcima se od srijede 10. lipnja slavi blagdan sv. Antuna, popularno Antunovo. Proslava je organizirana kroz pet dana. U srijedu, nakon mise, u župnom dvoru mogao se kupiti čobanac kojeg su pripremili lovci iz Lovačke udruge „Sokol“ i „Zec“, a događaju su prisustvovali i lovci prijatelji iz Rakitovice.

Dobrovoljna vatrogasna društva Sladojevci, Donji Meljani, Sladojevački Lug i Bakić u četvrtak su ispekli janjce i prasce. Misu je vodio velečasni Nikola Jušić i župnik Darijo Šimić, uz podršku župnog zbora župe blaženog Ivana Merza. Na misi su također sudjelovali i gosti -vatrogasci iz DVD-a Voćin i DVD-a Četekovac. Poslije mise na druženju u župnom dvoru skupio se veliki broj ljudi, a uz goste iz Voćina i Četekovca događaju su prisustvovali i članovi Motoklubova „Kumovi“ iz Virovitice i „Speed“ iz Slatine.

Antunovo se dalje nastavlja sa svetim misama, a u petak je organizirano gledanje utakmice uz fiš i prženu ribu koju pripremaju ribolovci. Za subotu se priprema pečeni vol te u nedjelju kotlovina. Sve to je popraćeno nastupima tamburaša i bendova, a sav prihod je namijenjen obnovi crkvenog krova i fasade crkve sv. Barbare u Sladojevcima.

no images were found

Skip to content