Alen Bekavac pobjednik biciklističkog maratona Szentlőrinc – Virovitica

U Virovitici održan 7. po redu Sajam poslova
18.10.2014.
Vatrogasci na obuci u simulatoru plamenih udara
19.10.2014.

Alen Bekavac pobjednik biciklističkog maratona Szentlőrinc – Virovitica

Virovitičko-podravska županija u nedjelju, 19. listopada, organizirala je treći po redu biciklistički maraton u sklopu EU projekta Drava4Enjoy. Na biciklističkom maratonu od Szentlőrinca do Virovitice dugom oko 60 kilometara sudjelovalo je više od 50 biciklista iz Mađarske i Hrvatske, a pobjedu je odnio Alen Bekavac iz Suhopolja. Drugi je bio Matej Buketa iz Virovitice, a treće mjesto pripalo je Ivanu Vrbaniću iz Suhopolja.

Nositelj projekta Drava4Enjoy čija je vrijednost 2.115.972,33 eura je Virovitičko-podravska županija, a isti je sufinanciran EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Partneri na projektu su Grad Szentlőrinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Projekt je najveći u Trećem pozivu te ujedno i najveći turistički projekt cijelog Programa.

Podsjetimo, u sklopu projekta Drava4Enjoy obnavlja se Kurija Janković u Kapeli Dvoru i obilježavaju se biciklističke staze na području Virovitičko-podravske županije. Kurija (dvorac) se obnavlja u svrhu Turističko-edukacijskog centra, a u sklopu nje će biti turistička info-točka, Wi-Fi, suvenirnica i edukacijske dvorane. Turističko-edukacijski centar u Kapela Dvoru bit će središnja točka biciklističkih staza koje se kroz projekt označavaju, a obuhvaćaju područje Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica i Lukač-Budakovac. (vpz.hr)

no images were found

Skip to content