Akumulacija Slanac svečano otvorena

U Noskovačkoj Dubravi održano predavanje za branitelje
30.06.2015.
Izmjene i dopune plana nabave za 2015. godinu(7)
01.07.2015.

Akumulacija Slanac svečano otvorena

¸

U srijedu, 1. srpnja, u Donjem Kusonju ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina svečano je otvorio akumulacijsko jezero „Slanac“. Na otvorenju su sudjelovali i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić.

„Akumulacija Slanac znači rješavanje dobrog dijela problema koji se dešava tokom kišnih dana, a to su poplave koje pogađaju slatinsko područje, ne samo Grad Slatinu nego i okolne općine. Time je riješen dio problema, a ostala je još akumulacija Stublovac i akumulacija Lukavac kojima će se riješiti cijelo slatinsko područje.“-izjavio je župan Tolušić.

Ministar Jakovina je naglasio da se radi o investiciji od 320 milijuna kuna kroz tri godine, a radi se o novcu poreznih obveznika te bi se ovakvi projekti trebali ubuduće većim dijelom financirati iz fondova EU. „Na nama je zapravo da na najbolji način iskoristimo i mogućnosti i sredstva koja su nam na raspolaganju iz europskih fondova“- izjavio je ministar Jakovina.

Generalni direktor Hrvatskih voda izjavio je da na ovom području trenutno ima izgrađenih 14 akumulacija, a u susjedstvu se radi akumulacija Seginac koja bi trebala biti gotova ove godine, a u ovom slivu je još potrebno urediti vodotok kako bi se moglo reći da je sliv zaokružen i obranjen na stogodišnju vodu.

„Ono što je namjera Grada Slatine, općine Voćin i Virovitičko-podravske županije je da ovu akumulaciju, ovaj prekrasan objekt, koristimo višenamjenski: za sportske, turističke i rekreativne sadržaje. Od staze za šetanje, biciklizma, adrenalinskog parka i drugih sadržaja koji nisu u sukobu djelatnosti. Obavili smo određene razgovore sa predstavnicima Vodno-gospodarstvene ispostave Županijski kanal i sa direktorom Vodno-gospodarskog odjela Osijek i nadamo se realizaciji tih projekata jer zanimanje za ovaj novo izgrađeni objekt je veliko i ima dosta posjetitelja ne samo sa područja Grada Slatine nego i sa Virovitičko-podravske županije.“-izjavio je gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš.

no images were found

Skip to content