U akciju „Sat za planet Zemlju“ uključio se i Grad Slatina

Udruga Motiv Slatina proslavila svoj 1. rođendan
22.03.2018.
U sklopu operacije 7.4.1. Gradu Slatini odobrena sredstva za obnovu doma u Donjim Meljanima
23.03.2018.

U akciju „Sat za planet Zemlju“ uključio se i Grad Slatina

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“.
Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu.
Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata.
Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, uključujući dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Rivu, cijelu makarsku rivijeru te Zagrebačku katedralu.

I ovogodišnjoj akciji „Sat za planet Zemlju“ gašenjem javne rasvjete u središtu grada pridružit će se Grad Slatina. Tako će sutra (24. ožujka) od 20:30 do 21:30 sati u suradnji s tvrtkom HEP ODS d.o.o. – Elektra Virovitica Pogon Slatina biti isključena javna rasvjetu u Parku 136. slatinske brigade u centru Slatine.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić ovim putem poziva sve građane Slatine i prigradskih naselja da se također uključe u ovu akciju kako bi cilj podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito, bio ispunjen.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content