Aglomeracija Slatina: 185 milijuna kuna vrijedan projekt tijekom 2018. kreće u realizaciju

Osmorici hrvatskih ratnih vojnih invalida ministar Medved uručio ključeve stana ili rješenja, odobrena im je kreditna linija ili financijska pomoć
16.05.2017.
Gradonačelnik Roštaš donio Rješenje za jednokratnu pomoć obiteljima Rogović i Zagorac
16.05.2017.

Aglomeracija Slatina: 185 milijuna kuna vrijedan projekt tijekom 2018. kreće u realizaciju

Nakon nedavno dobivenog Rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike o utjecaju na okoliš vodnih objekata koji se projektiraju u Aglomeraciji Slatina, projekt Aglomeracije Slatina ušao je u završnu fazu projektiranja.

Projekt koji je u suradnji sa Hrvatskim vodama na inicijativu poduzeća Komrad i Grada Slatine započeo krajem 2014. godine primakao se fazi izvođenja koja je planirana u 2018. godini.

Da podsjetimo projekt Aglomeracija Slatina je jedan od strateških projekata RH u kojem bi se do 2020. godine riješila kompletna odvodnja grada Slatine i prigradskih naselja sa priključenjem na jedan Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda III stupnja i izgradnja nove vodospreme na lokaciji pored postojeće.

Radi se o investiciji većoj od 185 milijun kuna kn za što su kompletna sredstva osigurana iz fondova EU i nacionalnih sredstava. Kartu koja prikazuje faze izgradnje možete pogledati klikom OVDJE!

Kako nam je rekao Miran Janečić direktor KOMRADA d.o.o. Slatina koji je nositelj ovoga projekta: “Izuzetno smo ponosni što će naš grad Slatina nakon uspješno završene rekonstrukcije i izgradnje novog vodocrpilišta u Medincima čime je distribucijsko područje Komrada dobilo jedno od najopremljenijih i najmodernijih objekata u RH, sada imati i riješen sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda.

Završetkom tog projekta, za koji su sva sredstva definirana i osigurana, izgradnjom nove upravne zgrade KOMRADA na lokaciji budućeg pročistača, Grad Slatina će imati vodovodno poduzeće koje se isprofiliralo kao jedan od prepoznatljivijih čimbenika u vodnom segmentu ovog dijela RH.” (mk / Foto: Marijo Kokorić)

 
Skip to content