Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
05.08.2015.
Veseli stroj na Slatinskom ljetu
06.08.2015.

9. kup ZNG-a u lovu ribe

U srijedu, 5. kolovoza, Hrvatski časnički zbor grada Slatine povodom obilježavanja 24. godišnjice osnivanja i postrojavanja 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja organizirao je 9. kup Zbora narodne garde u lovu ribe udicom na plovak na jezeru Lisičine.

Na natjecanju je sudjelovao 21 natjecatelj, a medalje i pehare najboljima su uručili zamjenik gradonačelnika Milan Janković, pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić te ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Josip Černi.

Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Slatina, Vlado Međumurac, zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji devetog kupa ZNG-a te je podijelio zahvalnice za korištenje prostora Zlatku Banovcu, za stručnu pomoć ŠRU „Pastrva“ Voćin te Gradu Slatini.

Okupljenima se obratio i Josip Černi, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade: „Poštovani prijatelji, od srca vas pozdravljam prije svega kao čovjek, kao ratni zapovjednik u ime svih onih koji danas ovdje nisu nazočni, a koji su sa puškom u ruci i krunicom oko vrata branili ovaj kraj, ovaj prostor, ginuli i dali sve od sebe kako bi mi koji smo ostali živi nosili vrijednosti hrvatskog naroda, hrvatskog duha i hrvatskog nacionalnog ponosa.“ Također je istaknuo važnost i ponos na prvu vojnu pobjedu 1991. godine na Papuku koja je djelo 136. slatinske brigade te vojne akcije Bljesak i Oluja kao dvije velike pobjede hrvatskog naroda.

Nakon dodjele medalja Perica Pokupčić otpjevao je himnu Republike Hrvatske te je nakon molitve održan zajednički ručak i druženje.

Rezultati 9. kupa ZNG-a:

Sektor A:

 1. Barišić Tadija
 2. Janečić Vladimir
 3. Pugar Vlado

 

Sektor B:

 1. Vorih Mirko
 2. Teglović Miroslav
 3. Šnajder Željko

 

Sektor C:

 1. Rončević Dragomir
 2. Gumbarević Davor
 3. Braj Miroslav

 

Ekipno:

 1. PTSP Slatina
 2. Dragovoljci Slatina
 3. HČZ Slatina

no images were found

Skip to content