70. obljetnica stradanja hrvatskog naroda u Slatinskom Drenovcu

DVD Čađavica spreman za sezonu žetve
14.06.2015.
Završna konferencija ART CBC u Csurgu
15.06.2015.
DVD Čađavica spreman za sezonu žetve
14.06.2015.
Završna konferencija ART CBC u Csurgu
15.06.2015.

70. obljetnica stradanja hrvatskog naroda u Slatinskom Drenovcu

U prigodi obilježavanja 70. obljetnice od stradanja hrvatskog naroda u Slatinskom Drenovcu, na mjestu tamošnje masovne grobnice pored pravoslavne crkve, u nedjelju u 16.00 sati će biti održana sveta misa u spomen na 464 žrtve komunističkog režima koje su stradale pri završetku i neposredno nakon drugog svjetskog rata. Misno slavlje u Slatinskom Drenovcu predvodit će biskup Antun Škvorčević.
– Budući da od prošle godine naselje Slatinski Drenovac pripada našoj čačinačkoj župi, kao župljani trebali bi se prvi odazvati obilježavanju spomena ove tragedije. Stoga vas potičem da u nedjelju u 16.00 sati dođete u Slatinski Drenovac u što većem broju i time posvjedočite da žrtve ni danas nisu zaboravljene – rekao je župnik vlč.Ivica Razumović.
Kako se u svijetu ove godine obilježava 70. obljetnica od završetka Drugog svjetskog rata, na misi će se moliti i za sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća. U Slatinskom Drenovcu je stolovao prijeki vojni sud Šeste korpusne vojne oblasti kao i prijeki vojni sud za područje Slatine. U njemu je, među ostalim, ubijen i Julije Buerger, poznati slatinski svećenik – strijeljan pod optužbom da je ‘pod okriljem svećeničkih halja služio mrskom okupatoru’. Skupu će uz veliki broj prisutnih biti nazočni i predstavnici susjednih općina i gradova. (www.cacinci.hr, Fotografija: Facebook, 14. 6. 2015)

Skip to content