Prezentacija poticanja poduzetništva za 2011.
09.05.2013.
VPŽ poljoprivrednicima osigurala najpovoljnije kreditne linije u RH
09.05.2013.
Prezentacija poticanja poduzetništva za 2011.
09.05.2013.
VPŽ poljoprivrednicima osigurala najpovoljnije kreditne linije u RH
09.05.2013.

4. Sajam poslova Područne službe Virovitica

Već četvrtu godinu za redom Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira sajmove poslova, manifestacije koje se tijekom ožujka održavaju u 22 hrvatska grada. Ovogodišnji Sajam poslova počinje 1. ožujka u Splitu, a završava 31. ožujka u Osijeku. Opći cilj je omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje radne snage, te ojačati partnerstvo za zapošljavanje svih sudionika koji sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada.
Nakon tri odlično organizirana i posjećena sajma, Područna služba Virovitica očekuje uspjeh i na ovogodišnjem koji će se održati u Strukovnoj školi Virovitica u petak, 11. ožujka. Prošlogodišnji sajam okupio je 36 izlagača, većinom s područja županije, a među njima je bilo i poslodavaca s mora koji su zapošljavali radnike na sezonskim poslovima.

Poslodavci su imali priliku predstaviti svoja poduzeća i na svojim izložbenim štandovima dobiti saznanja o potencijalnim stručnim kadrovima na tržištu rada, kao i onima koji će na to tržište tek doći. Sajam je posjetilo više od 1000 ljudi, a poslodavci su prikupili više od 750 životopisa/molbi za posao i iskazali da planiraju zaposliti 124 osobe sa sajma.
Pokrovitelj i ovogodišnjeg, 4. Sajma poslova je Virovitičko-podravska županija, a partneri su HGK-Županijska komora Virovitica, HOK-Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, gradovi Virovitica, Orahovica i Slatina, Općina Pitomača, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Strukovna škola Virovitica, Razvojna agencija Sjever-DAN, Pučko otvoreno učilište Aspekt i Pučko otvoreno učilište Slatina.

Na sajmu će, kao i proteklih godina, biti tridesetak uspješnih poslodavaca koji će otvoriti nove mogućnosti za stvaranje kvalitetnijih timova zaposlenika i na taj način povećati svoju produktivnost i konkurentnost. Sajam će omogućiti nezaposlenim osobama, studentima, maturantima, osobama koje žele promijeniti posao i osobama koje žele graditi svoju karijeru direktan kontakt s poslodavcima, informiranje o slobodnim radnim mjestima kako bi imali priliku saznati koja su to danas znanja i vještine potrebna na tržištu rada. Osim toga, svi zainteresirani imat će i uvid u mogućnosti obrazovanja i stipendiranja  na području županije.

Za sve one koji razmišljaju o izboru ili promjeni zanimanja, tu je računalni program za izbor zanimanja “Moj izbor” koji će biti smješten na izložbenom pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svi zainteresirani moći će testirati svoje sklonosti, interese i dobiti precizan odgovor koja su zanimanja baš za njih.
Sudjelovanje na Sajmu poslova je za sve sudionike besplatno, a dodatne informacije mogu se dobiti u Područnoj službi Virovitica.

Skip to content