27. travnja povedite klince u POU Slatina na predstavu “Deveta ovčica”

Izmjene Plana nabave za 2015. godinu
23.04.2015.
Susret mladih glazbenika i djece u DV “Suncokret”
24.04.2015.
Izmjene Plana nabave za 2015. godinu
23.04.2015.
Susret mladih glazbenika i djece u DV “Suncokret”
24.04.2015.

27. travnja povedite klince u POU Slatina na predstavu “Deveta ovčica”

Dragi naši veliki i mali gledatelji, pozivamo vas da ponedjeljak 27. travnja od 18.00 sati provedete uz Dječje kazalište Branka Mihaljevića. Pozivamo vas na nagrađivanu predstavu Deveta ovčica u dvoranu Pučkog otvorenog učilišta Slatina.
Riječ je o tekstu nastalom prema istoimenoj slikovnici poznate hrvatske spisateljice Sivlije Šesto, a u režiji Ljudmile Fedorove. Za likovnost predstave (scenografiju i lutke) bila je zadužena Natalia Burnos dok je glazbu skladao zadranin Tomislav Pehar.
U predstavi igraju Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Ivica Lučić i Inga Šarić. Ukratko, mali je Ivica uzbuđen zbog prvog dana škole i ne može usnuti ni u kakvom položaju. Mama priskače u pomoć i pokušava ga liječiti tradicionalnim lijekom – brojenjem ovaca koje prelaze preko ograde.
Ivica uspješno izbroji prvih osam ovčica, ali ne stiže izgovoriti „devetu“ ovcu do kraja već utone u san. Tada nastaju problemi. Deveta, na pola izgovorena, ovčica zapinje u ogradi. Nakon što je riješila njegov, problem je snašao nju i dječak sada postaje pomagač.
Izvrsnost predstave potvrđena je i brojnim nagradama u prošloj godini tako je naša Deveta ovčica na 47. PIF-u osvojila dvije nagrade: ravnatelj Kazališta i glumac Ivica Lučić nagrađen je za najbolju animaciju u predstavi, a posebnu nagradu dobila je predstava ‘Deveta ovčica’ “za suodnos stvarnosti, lutke i djeteta”. Deveta ovčica osvojila je još četiri nagrade i na 17. susretu profesionalnih kazališta HC Assitej u Čakovcu: nagradu za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolju scensku glazbu i nagradu za najbolje kolektivno ostvarenje.
Ulaznice po cijeni od 10 kuna možete kupiti na blagajni kina prije početka predstave ili rezervirati na telefon 551-371 ili porukom na FB stranici POU Slatina!

Skip to content