23 učenika Područne škole Bakić s novom školskom godinom kreće u novu školu

Otvoreni postupak javne nabave „Izvođenje radova izgradnje pristupne ceste u PZ TURBINA 3″ EV. BROJ: 91/19.
06/09/2019
ODGOĐEN TERMIN – Pogled u plavo u Slatini 14. i 15. rujna
07/09/2019

23 učenika Područne škole Bakić s novom školskom godinom kreće u novu školu

U Bakiću je na prigodnoj svečanosti otvorena nova zgrada Područne škole Bakić kojoj su uz mještane Bakića te učitelje i učenike škole prisustvovali brojni ugledni gosti, među kojima i saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović sa zamjenicima Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić s pročelnikom Stručne službe Krunoslavom Šarabokom, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora…

Izgradnja nove Područne škole u Bakiću, koja se nalazi pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, vrijedna je oko 1.4 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 400 tisuća, Grada Slatine koji je u ovom projektu participirao s 300 tisuća kuna dok je većinski dio bio Virovitičko-podravske županije. Radove je izvela tvrtka Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave, uz nadzor tvrtke Cip d.o.o. iz Virovitice.

Novu školu, koju će od ove školske godine, odnosno od ponedjeljka 9. rujna, pohađati 23 učenika, simboličnim presijecanjem vrpce otvorila je učenica Lejla u nazočnosti župana Androvića, gradonačelnika Ostrošića i ravnateljice Majhen koja se tom prigodom zahvalila cijelom timu koji je sudjelovao u projektu od povijesnog značenja za cijeli ovaj kraj.

– Zar nema ljepšeg i boljeg poklona od dobivanja nove škole na početku nove školske godine, škole koja će isto tako skupljati uspomene kao što je to činila i ona prošla starija od sto ljeta. Sretni smo i ponosni jer ove nove generacije imaju prigodu učiti na novi, moderan način, pojedini razredi i kroz eksperimentalni program Škole za život. Ponosni smo i što naša djeca pohađaju školu u gradu koji se brine za svoju djecu, vodi računa o njihovim pravima, željama… u gradu Slatini koji prvi u našoj županiji s ponosom nosi titulu Grad prijatelj djece, – istaknula je ravnateljica Majhen.

– U idućih nekoliko godina možemo doista puno učiniti ne samo za Bakić nego i ostala prigradska naselja jer imamo mogućnosti, imamo sredstva i dobru suradnju sa županijom koja će kao i Grad podržati sve što je potrebno za opstanak života u ovoj sredini. Ono najbitnije je kvalitetnim programima i razvojem zadržati ljude ovdje i škole napuniti djecom jer djeca su naša budućnost, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

– Siguran sam da je Bakić zaslužio ovakvu školu te da će to biti jedan dodatan motiv svima koji žele ostati u Bakiću, kao i onima koji žele zasnovati obitelj ovdje, – naglasio je predsjednik Županijske skupštine Janečić.

– Ovih smo dana u sklopu obilježavanja Dana županije imali puno obilazaka velikih novih projekata, ali ništa mi nije tako vrijedno i drago kao ovo kada otvaramo novu školu jer otvaramo prostore za našu djecu, za djecu koja su naša budućnost i koja će sada imati iste uvjete za školovanje kao i djeca u gradovima.
Ove godine, država je nabavila udžbenike, a kao pomoć roditeljima, Virovitičko-podravska županija u suradnji s općinama i gradovima, svim je svojim učenicima od 1. do 8. razreda nabavila i potrebni radni materijal, – istaknuo je župan Andrović.

Uz ovu novu modernu školu s kvalitetnim uvjetima za školovanje, odrastanje i skupljanje daljnjih znanja vjerujem da će učenicima ostati u sjećanju ovaj dan kada su dobili nove prozračne, uredne i higijenske prostore kojima se malo koja zemlja EU može podičiti. Županija puno ulaže u obrazovanje i svaka kuna koja se uloži u obrazovanje sigurno je uložena u pravu svrhu jer samo djeca koja imaju ovakve uvjete za školovanje u školu dolaze s ljubavlju, željom, voljom i radošću, – rekao je saborski zastupnik Đakić.

Svečanost u Bakiću svojim su nastupima uveličali učenici Područne škole Bakić koje su za nastup pripremile učiteljice Biljana Jelenčić i Elica Prebeg, a novootvorenu školu posvetio je župnik Župe sv. Barbare Sladojevci vlč. Darijo Šimić.
(www.radioslatina.hr)